Over ons

Het team van Voortman Pesse bestaat uit:

Harm Sikken, directeur-eigenaar

Arnold Bulder, verkoper en bouwer pur sang

Joop Bakker, verkoper bouwmaterialen

Voortman sinds 1956

Bij de oprichting in 1956 was Voortman Pesse een houthandel en een zaak voor groot bouwmateriaal. Later kwam de vraag naar keukens. Eerst waren er een paar keukenopstellingen te zien. Weer later kwamen er badkamers en sanitair. Nu staat er een moderne showroom van 1000 m².

Garagedeuren

U wilt een nieuwe garagedeur? Voortman Pesse is dealer van Hörmann garagedeuren. Deze zijn van een superieure kwaliteit. ‘Wij gaan altijd eerst naar de klant toe om een garagedeur ter plekke in te meten’, vertelt Sikken. ‘Daarna wordt de deur gemonteerd. Klanten hebben steeds met dezelfde mensen te maken, daar zorgen we voor. En als er wat is, ook al is dat over een half jaar of over een jaar, dan lossen we dat op. Daar staan we voor.’ De garagedeuren zijn in allerlei maten te leveren, al dan niet geïsoleerd. Mocht u een elektrische deur inclusief afstandsbediening willen, Voortman Pesse verzorgt het.

Drive-in bouwmarkt

Nog steeds is Voortman Pesse ook een houthandel en kunt u hier terecht voor groot en klein bouwmateriaal. Denk daarbij aan stenen, cement, zand, installatiemateriaal, ijzerwaren, gereedschappen, gevelbekleding en houten plaatmateriaal. Dat plaatmateriaal wordt vooral gebruikt voor het aftimmeren van wanden, vloeren, plafonds en daken. Het accent ligt op hout, maar er is ook bouwmateriaal van kunststof, bijvoorbeeld voor het bekleden van de gevel in de nok van het huis. Dat wil men liever niet meer verven. Sikken: ‘Men wil wel dat het mooi blijft, maar er geen werk van hebben.’ Dat geldt minder voor kozijnen. Veel consumenten vinden kozijnen van kunststof niet mooi, hoe praktisch dat ook is. Het leeft niet, zegt men. En dus blijft hout de boventoon voeren.

Naast de showroom vindt u de ambachtelijke timmerwerkplaats van Henk Kuik. Daar worden kozijnen en ramen op maat gemaakt. Vooral kleinere bouwbedrijven, klusbedrijven en zzp-ers (zelfstandigen zonder personeel) die in de bouw werken, komen hier hun spullen halen en maken graag gebruik van de werkplaats. Sikken: ‘We werken niet met pasjes en slagbomen. Mensen rijden zo binnen, pakken wat ze nodig hebben en zeggen als ze weggaan wat ze meenemen. Bezorgen doen we ook met onze eigen vrachtwagen. ’

Voortman Pesse heeft geen zichtlocatie. Dat was in 1956 geen punt van overweging. Aan verhuizen wordt niet gedacht. Voortman Pesse hoort hier en blijft hier. Dan maar zorgen voor een goede bewegwijzering en een duidelijke aanrijroute. Want klanten weten Voortman Pesse wel te vinden en dat blijft zo, hier in Pesse.